Vad hände egentligen?

Hej!

Är en aning förvirrad, är det kanske stressen som satt sina spår eller är allt som vanligt? Det har varit en helt flippig vecka, stress stress stress...

För ett par veckor sedan fick jag tillbax min uppsats nerklottrad med åsikter från min handledare. Han hade åsikter om det mesta, även sånt som min tidigare handledare redan godkänt. Det som irreterade mig mest var hans brist på förklaringar när det gällde stycken som skulle tas bort eller ändras. Kommentarena var korthuggna och i ett tillfälle kändes kommentaren till och med pikande. Jag var arg som ett bi under hela veckan och skickade självfallet ett långt argt brev. Efter cirka en vecka (när jag till o med skickat ytterligare mail för krav om handledning) fick jag äntligen svar. Mailet var kortfattat och klargjorde att han stod fast vid att alla förändringar MÅSTE göras. Jag som nyss börjas coola ner mig efter första mailet blev åter igen arg och har nu morrat i nästan en vecka till.

Idag var det då dags för konfrontation, handledningen var inbokad..nu skulle det redas ut! Jag laddade med en fika för att få i mig lite koffein och socker, det kan behövas tänkte jag.. Väninnan stannade kvar för att vänta tills mitt möte var slut. Jag var övertygad om att jag skulle gå dit, bråka och sedan skaffa en ny handledare...Men men...vad hände egentligen? Väl där fick jag först ett långt tal om handledarens krav på sig själv och andra samt hur bra det hade gått för andra han hade (ett "jag är faktiskt duktig" tal). Sedan gick han sansat igenom de förändringar han tyckte jag borde göra. Jag sa självklart att jag tyckte att han inte verka vilja ge utrymme för de åsikter jag har. På det svarade han bara att jag kan behålla det som är viktigt för mig ifall jag kan motivera varför och skriva det på ett bra sätt...Tror han att jag är tankeläsare? Ifall han bara skriver "ta bort" ska jag då fatta att det är det han menar? Vi kom i alla fall fram till vad jag skulle göra härnäst så jag får ju försöka mig på det innan jag gör nåt mer, kan ju inte byta nu när han faktiskt har gett mig visst spelutrymme. Så nu är jag helt förvirrad...har jag varit arg helt i onödan? Är visserligen fortfarande lite småsur eftersom han inte vill bestämma opponering än, å jag kan ju inte köra över honom nu med att bestämma det själv eftersom vi har kommit överens om det fortsatta arbetet.  Är om möjligt mer förvirrad än innan.

Får psykryck på stressen, ska skriva uppsats, packa och plugga B&I, under de senaste veckorna har jag även lagt till bråka med handledare. Suck..djupa andetag kom igen! För ett par dagar sedan visade detta sig genom en kommentar jag fällde. Jag och sambon var på väg ner till konsum:

Jag: Oj vad lugnt det är ute idag   (är riktigt förvånad)
Sambon: eh..ja det är det
Jag: Jag har inte märkt det innan för det stormar i mitt huvud  

Säger allt tycker jag ...


Nu ska jag se CSI, imorgon är det nya friska tag yeeee haaaaaaa!

Åksjuk framför datorn

Hallau!

Nu är det mycker för lilla mig, varför ska man alltid se till att allt ska ske samtidigt? Så i rent terapeutiskt syfte kommer jag att använda detta blogginlägg till att beklaga mig. Nedan följer en lista över några av mina frustrationsmoment; 

1. Att min beställning av Webkamera och Headset var försenat. Trodde det skulle ta dem 4-5 dagar att skicka den och då skulle jag ha nästan en vecka till godo innan mina kurser börjar Mwahahahahaha! eller hur!

2. Att min handledare hade semester en vecka precis när jag skickade in min uppsats till honom. Gahhhhh...nu ska han titta på den, har redan lyckats skicka ett mail för att stressa honom lite.

3. Hgo verkar inte vilja att deras studenter ska ta ut sin Magisterexamen via dem, i alla fall inte i osteologi där de inte har några planer på att ordna det "just nu". Istället rekomenderas man att ordna det via Stockholm...ja det är ju bra att de får all cred.

4. Att min kurs HAR börjat och att jag inte har något headset OCH att jag fortfarande inte vet när jag kan få min uppsats opponerad på!

5. I min kurs har de valt att vi ska göra två uppgifter samtidigt, på distans är detta spännande när det också ska sammanställas i sin grupp (go lag syd!). Det hjälper inte att jag inte tycker att den ena frågan är så relevant men men, så är det och snart vill de att vi ska kunna det här, suck!

6. Jag är mer eller mindre pank och ännu mer kurslitteratur är på väg med posten...

7. ..På tal om posten så är mitt headset äntligen på väg..MEN baraför att det finns en uns med hopp om leverans..ja då har DIMMAN över havet i morse försenat posten till kalkatraz med minst 2 timmar!



Jag inser dessutom att jag börjar få brottom till mitt fika eftersom jag knappt ens tittat mig i speglen idag, run run run! Inte missa kaffet, dumt att lägga til det som nummer åtta baraför att jag skriver blogg när jag ska iväg. Men gå då!!! ja jag talat visst med mig själv...se vad som händer när man utsätts för stress!

ha dé gött!


Som vanligt..vad det nu innebär

Tjenixen!

Vad har hänt sedan sist? Jo jag har hunnit visa lägenheten för ett antal personer och troligen vill någon av dem ha den. Woo hoo ett steg närmre flytten...börjar få ångest, inte bara över det faktum att man samlat på sig en massa shit under åren utan för att jag faktiskt trivs på Gotland. Vill samtidigt flytta och det är ett bättre alternativ för oss just nu. Jag har också hunnit med en handledning som var ganska flummig, främst eftersom vi blev avbrutna innan vi var klara av en annan lärare som undrade om han ville ha skjuts hem. "Jag stör väl inte" sa han och gick rakt in i rummet...den snubben kan verkligen läsa av situationer..

Jag har även hunnit vara i Uppsala på introduktion till mitt program. Det var väl..tja typ meningsfullt i alla fall. Man fick ju träffa sin grupp som man ska arbeta med vilket avdramatiserade det där med webcam och headset en hel del. So far so good som man säger, alla i gruppen verkar trevliga och det visade sig att den enda killen i min grupp råkar vara storebror till skolkamrat till min lillebror..ehm hängde ni med på den? Nåja vi fick i alla fall lära oss lite om de program vi kommer att jobba med och vi hann med en hel del kaffe också (puhh!), däremot var det några saker som var helt onödiga för våran del...men men nu har man fått detta också undanstökat. Måste bara få beklaga mig över den mest menlösa föreläsningen vi hade, den handlade om filhantering. Så basic som den var har jag inte haft sedan början av högstadiet. Han började med att förklara upplägget av filer i en dator för att sedan berätta hur man klipper ut och klistrar in filer och texter! "Man kan även använda sig av Ctrl + C" gahhhhhhhhh trodde jag skulle somna, hur kan han tro att någon som har skrivit i alla fall en uppsats (vilket alla har i klassen) inte har testat att kopiera och klistra in? Visste inte om jag skulle skratta eller gråta, vi fick till och med en steg för steg övning som vi ska göra för att öva på detta...Såååååååå nära att min sarkastiska nerv tog över och jag kunde verkligen se mig själv ställa mig upp och fråga "Är det någon som inte fattar?..nej inte det, nej men då föreslår jag att magistern går vidare och förklarar något annat".  Vilket han i och för sig gjorde...de sista 2 minutrarna. Det råkade också vara program vi aldrig tidigare stött på ..... mmm myser av logiken.

Igår syndade jag, alltså med matintaget...andra former av synd är jag inte främmande för. Ni förstår jag försöker verkligen bojkotta McDonalds på grund av deras menlösa mat som endast ger en energi för en halvtimme framåt. Nåja, jag hade i alla fall precis slutat att jobba och var jättehungrig, jag och en väninna skulle fika men alla fiken höll på att stänga då (observera att kaffe och sötsaker inte är en synd utan bara synd att missa). Så vad gör vi? Jo svaga av våra kurrande magar går vi till McDonalds och äter varsin kycklingburgare meny och efter detta drack vi deras halvdana kaffe och åt varsin stor chokladmuffins som inte ens luktade kakao. Muffinsen innehöll dessutom, som vi såg senare, mer kalorier än vad hamburgaren gjorde.. en intressant upptäckt som vi får reflektera mer över en annan dag för snart behöver jag ett riktigt fika. För tro det eller ej men allt snack om mat har gjort mig hungrig igen.

Talk to you later!