Folk som driver mig till vansinne...

Hallau gott folk!

Nu när jag jobbat ett tag och dessutom för första gången spenderar hela sommaren på Gotland istället för att fly fältet som alla normala människor gör...ja då  har jag kommit att störa mig på ett antal saker och händelser.

Så här följer en lista över de största irritationsmomenten  just nu (utan inbördes ordning):

1. 08-or som kissar ner hela stan så att staden luktar som en kloak

2. 08-0r som bråkar och drogar ner hela stan så att misshandelsfallen i princip ökar med lika många procent som invånarantalet på sommaren.

3. Att 08-or är de enda i detta land som inte fattar att deras bibliotekskort inte funkar någon annan stans, ex:
jag - Har Ni lånekort här?
08  - (säger inget)..slänger fram sitt lånekort som det står "Stockholms stadsbibliotek" på.
jag - Tyvärr de fungerar bara i Stockholm, inte här.
08  - Va gör de inte? (ser dessutom förolämpad ut)

Detta scenario har utspelat sig femtioelva jäkla gånger! Inga andra slänger fram sina kort och tror att de ska fungera här FATTA NÅGON GÅNG! Jag har lätt för att bli sarkastisk så utmana inte ödet.

4. Griniga 08-or som tycker att resten av världen är till för att tjäna dem

5. Föräldrar som vägrar ha koll på sina barn, får man förresten trögpiller istället för bedövning nu för tiden? Detta något aggressiva påstående baserar jag på följande:

* Föräldrar tror att de har företräde bara för att de har barn (överallt..affärer, på gatan....)

* Föräldrar verkar inte fatta att deras barn kan störa andra..ens på ett knäpptyst bibliotek

* Föräldrar som trots att de sitter jämte ungen inte tror att det stör när de springer omkring tjoar och skriker...I LÄSHÖRNAN (var idag till och med själv tvungen att säga till en unge med visselpipa!)

* Föräldrar som av någon anledning tycker att vi har ett dåligt bibliotek efter som...(och hör här)..ta da dam dam dam daaaaam: "VI INTE HAR NÅGRA LEKSAKER!". Oh my good! hur i hela..? Vi har böcker, det är liksom det som är vårt tema skulle man kunna säga, leka gör man utomhus. 

Sammanfattningsvis på denna punkten skulle jag kunna säga att det störande är föräldrar som inte har någon respekt för andra än sina barn.

---

Nu när jag har fått skriva av mig känns det lite bättre, dessutom får man ju se detta som en erfarenhet. Jag har nämligen lärt mig två viktiga saker (kanske till o med fler):

1. Va inte i Visby när Stockholmarna anfaller
2. Jag ska säga till någon vän att hålla jäkligt bra koll på mig någon gång i framtiden när jag kanske själv blir förälder så att jag inte blir "en av dem" jag just beskrev.

Som tur är, är de flesta man stöter på i alla fall trevliga. Dessutom är jag ju anställd för att det kommer så många turister så jag antar att jag får vara lite tacksam i alla fall.

Vi hörs!


Avmagnetiserad...

Góddagens!

Eller ja nu är det ju faktiskt kväll men shit the same, nu kör vi.

har inte så mycket att skriva om förutom jobbet, men det kanske är nog det. Kan ju börja med att berätta om min fantastiska dag. Egentligen började krånglet redan i fredags då "Book-It" crashade och det inte gick att skapa nya lånekonton..oj va folk va glada. Idag har det inte varit mycket roligare, låt mej börja från början.

Jag var tvungen att stiga upp en timme tidigare idag eftersom det var ett APT möte klockan 09:00. Bussen som i vanliga fall går ..:35, går på sommaren 08:40, lägg till där att den alltid är lite sen så inser ni att det är en aning stressigt eftersom det tar 15-20 min att åka in. Efter det att jag gått av bussen ska jag glatt skutta ner för dessa oändliga backar för att sedan ta mig högst upp i bygget. Ta hissen tänkte jag och drog mitt kort i läsaren...Mwahahhaha sa kortet och vägrade låta mig åka upp. Så jag sprang runt på baksidan och drog kortet igen..denna gången hånlog det och vägrade släppa in mig. Så jag sprang runt och upp för trapporna och var sedan tvungen att knacka för att bli insläppt i lunchrummet...mötet hade naturligtvis börjat så det va bara att sätta sig ner och pusta ut. Jo pusta ut.. i cirka 3 sekunder för sen berättade de att ett annat program som heter "NetLoan" hade crashat istället vilket betyder att man inte kan boka datorer för huvud taget...det är liksom det som är mitt jobb. 

Efter mötet var det bara att gå ner till vaktis och kolla vad som var fel på kortet, såklart var det avmagnetiserat, troligen på grund av mobiltelefonen. Gahhh..ja ja, det var bara att ersätta det. Mötte därefter en lärare som egentligen har friår, han kan verkligen inte hålla sig ifrån skolan. Nåja, han ville ha sällskap när han åt frukost så jag satt ner ett tag i solen och drack juice, det va nice med lite avslappning. Sen spenderade jag hela dagen med att sitta och säga till folk "tyvärr programmet har crashat" och hänvisa dem till närmsta internetcafé...suck. Precis innan jag skulle sluta kommer dessutom en helmysko farbror som påstår att han läst allt och undrar vad man ska läsa då...que? Börja om från början sa jag men det svaret verkade han inte gilla. När jag sa att jag föredrar deckare påstod han att han läst alla deckare och ville veta hur många jag läst...shit asso jag höll på att få spel. En väninna trodde han var full men jag är övertygad om han bara var en aaaning konstig. Att han dessutom verkade tycka att han var lite över alla andra (sa det nästan ordagrant) gjorde mig inte ett dugg irriterad...nej då..inte alls...   

När jag sen äntligen får hoppa på bussen ja kan ni gissa vad jag upptäcker då? Kom igen jag vet ni kan...jasså inte? JO mitt busskort var AVMAGNETISERAT, fast det hade fungerat på morgonen. Är nog snart dax att sova känner jag, behöver samla lite energi. Men hör här:

Jag kom in på  BIBLIOTEKS - OCH INFORMATIONSVETENSKAP

Vågar inte ropa hej än, men lite uppmuntran behövde jag verkligen idag. Ha dé supernice!


Action...typ

Halloj!

Klockan är ca 08:20 och jag sitter och skriver i bloggen, vad har hänt? Skulle ni räkna mig till en morgonperson? Nix pix det skulle ni inte, men svaret är enkelt: Jag är helt enkelt för trött och lat att gå och lägga mig igen. Sambon var nämligen uppe tidigt för att kunna åka med sin syster till fastlandet, vilket resulterade i min brist på sömn...äh har inte sovit ordentligt på ett par veckor på grund av värme och ljus, så vad gör nån dag extra. Det som är lite bittert just nu är att jag i vanliga fall bara äääälskar värme, jag och värme kommer väldigt bra överens och jag har inga problem med de temperaturer som som hållt i sig de senaste två veckorna..MEN eftersom jag sitter inomhus HELA dagen på ett bibliotek där det är ca 21 grader...ja då helt plötsligt mår jag sämre av värmen...gaaahhhhh! 

Bibblan ja, där är det action...
Folk kommer i klungor vilket gör att antingen är det stressigt eller så har vi inget att göra. Börjar bli en mästare på att slösurfa och lösa korsord på internet. Något av det mest actionfyllda tillfällena är när vi råkar få en dubbelbokning (fråga inte hur..ingen vet varför) och för ett par dagar sedan råkade det bli en trippelbokning..ha ha ha..dä ni! ehmm...ja så tokigt. Man är ju lite mör i huvet när man har suttit där ett tag och i förgår trodde jag att jag fått ett snäpp, då såg jag nämligen ..ja..jag såg TOMTEN i Almedalen. Jag skyndade mig att peka och berätta för kollegan som först bara satt helt tyst. Detta gjorde mig en aning orolig och utbrast "men snälla säg att du också ser tomten!". Som tur är gjorde han också det så jag är alltså inte tokig..puhh. Det känns bra för igår såg jag nämligen en tomte, en höna, tre cowboys och två riddare...

Har äntligen sett den där filmen "Constantine" som väninnan tjatade om. Får väl säga att filmen var ganska förutsägbar och gav inga direkta överraskningar men det var ändå en hyfsat bra film. Ni vet säkert att jag är grymt svårimponerad så detta är ett ganska bra betyg. Men jag vill poängtera Keanu Reeves är en av de tråkigaste skådespelarna som finns och har ungefär lika många ansiktsuttryck som Christoffer "stirrande blicken" Lambert. Peter Stormare som Lucifer var däremot en höjdare, vilket inte heller var någon överraskning. 
 
Igår var jag och sambon och åt en mysig midda på den indiska restaurangen, egentligen skulle vi gjort det i måndags för att fira förlovningsdagen men då hann vi inte, så det fick bli igår. Mmmmm så gott, och efteråt gick vi och köpte glass och satt och myste innan vi tog bussen hem. Suck, att man inte har råd att göra det oftare.

Nä nu får jag snart gå och käka lite frukost, kan bara avsluta med mitt brillianta sätt att uttrycka mig. Följande utspelade sig på ICA när vi köpte glass:

Kassörskan: "Det blir 26 kr."
Sambon:  "Jag har 6kr."
Undertecknad: "Va bra, då står jag för tjugo så står du för sex"


Då va dé dags att jobbe..

Tjenixen!

Nu va det visst ett tag sedan jag uppdaterade min blogg så jag får väl försöka hålla mig någorlunda kortfattad för att inte ge läsarna ett sömnpiller.

Jag är ju tillbaka på ön nu sedan snart en vecka, resan hit gick en aning bättre än den härifrån. Däremot fick jag vänta i 2,5 timme på Bromma flygplats innan mitt nästa plan gick. Det var inte särskilt upplyftande särskilt inte med tanke på att jag hade två resväskor (var tvungen att ta två...annars hade jag inte fått plats med allt LEGO) och en ryggsäck. Dessa kunde jag inte låsa in någonstans eftersom man är lite efter i Stockholm och inte har några skåp (finns till o med på Visbys minimala flyplats). Jag fick roa mig med att äta riktigt låååångsamt och sedan surfa på internet. Efter maten drack jag deras vidriga kaffe och ringde till en väninna för att bestämma tid att träffas...vad gör bitchen då? Jo hon sitter och dricker cappoccino på en jättemysigt fik...kram på dej!

Nåja hemma är jag i alla fall nu och i söndags hade vi besök av ett par av sambons släktingar som bara skulle vara i Visby några timmar eftersom de kom in med en färja. Nu är det så att de är döva och vi inte kan teckenspråk men det gick faktiskt hur bra som helst, mimning, gester och anteckningsblock klarar man sig långt med. Jag visste förresten direkt att det skulle ordna sig när de började med att fråga efter kaffe : ) Så vi hade en 4-5 timmar lång sightseeing i Visby, något man inte gör ofta.

Nu har jag börjat jobba, vilket visserligen är bra även om det är tidsbegränsat i 6 veckor. Ganska soft är det också så det hinns ju med en hel del skitsnack också. Femtioelva (gånger tusen kanske...) turister vimlar just nu runt i Visby och låtsas som om politikerna har något kul att säga. Det positiva är allt gratis godis man kan komma åt i alla informationstält. MEN eftersom jag sitter inomhus större delen av dagen (från typ sådär 10-11 tiden till 18-19 tiden beroende på pass), hinner jag knappt med nånting...så här vill jag infoga ett stort tack till min godislangare Skoje...Tack!  Det är ju skiiiiitkul att va inne när det är soligt och fint ute...suck..

Eftersom jag känner att jag mest kommer att klaga på allt kaos som nu råder i Visby väljer jag att avsluta nu och hjälpa sambon med middan. Kommer jag på nåt mer får jag väl uppdatera..men det fattar ni säkert..ska nog vila nu.

Ha dé!