Gahhhh!

Hejsvejs!

Måste bara få skriva av mig lite för efter den dag jag haft idag kommer det troligen att krävas terapi. Har ni sett filmen där Asterix och Obelix ska utföra sju underverk? Ett av deras underverk är att besegra byråkratin och efter detta betraktas de som hjältar. Nu förväntar inte jag mig någon hjältestatus men jag skulle faktiskt vilja påstå att jag besegrat HGOs byråkrati idag. Hör bara här: Jag skulle bara ner för att fråga om, och i så fall hur mycket, jag ska betala i kåravgift för att kunna få min uppsats opponerad på i höst. DE VISSTE INTE. Så jag skuttade vidare till nästa person och mötte då på vägen en som haft samma problem som jag, hon trodde definitift att jag behövde både registreras och betala full avgift. Hon rekomenderade då att jag skulle fråga en annan kvinna som kan det där med reglerna väldigt bra, så jag gick dit. Hon trodde ungefär som den andra men vågade inte garantera något. Däremot upptäckte vi när hon skrev ut mina betyg att jag hade 5p förlite på arkeologi cd...ska "bara" fattas uppsatsen. Då hade jag helt plötsligt stött på ett problem som jag inte visste att jag hade, var fanns poängen? Jo på något magiskt vänster hade de hamnat som en fristående kurs istället för en valbar inom ämnet....gahhhhhhh!!! SÅ det var bara att gå till nästa person som jag blev hänvisad till och han behövde ett intyg från en kursansvarig för att få flytta poängen till rätt ställe! Så han hänvisade mig till en lärare jag som jag redan varit och pratat med och som självfallet hade gått för dagen. Han däremot var i princip övertygad om att det bästa var att betala full kåravgift. Anyway..så jag vi ner till kurssekreteraren istället och frågade, hon kanske vet något tänkte jag (var väl inte så hoppfull då...). Men tro sjutton..helt fantastiskt..hon sa att hon inte behövde se något intyg om inbetald kåravgift och hon tyckte inte jag skulle behöva registrera mig på nån mer kurs för opponeringen. Hon lovade också att hjälpa mig med de där 5 poängen så att de hamnade rätt! Ifall allt detta lyckas ska hon fan få en blomma sen. 

Glömde ju säga att jag dessutom började dagen med att försöka få reda på om jag har någon handledare till min uppsats. Den jag hade sist är sjukskriven, en annan har bytt jobb etc... He he tror förresten att jag har rekordet i antalet förbrukade handledare nu...vad sägs om att den jag ska ha nu är lyckliga nummer 4! Har haft totalt 5 olika byten av handledare (har haft samma 2ggr med ett mellanrum)...vågar inte fråga vad detta beror på, men det är garanterat inte mitt fel.   

Så nu sitter jag är helt degig i huvet och dricker hallon-banan smoothie med vaniljyoghurt.
Kom igen, nån form av medalj förtjänar jag...annars kan ni ju bara dyrka mig för att jag överlevt  ; )

See yah!

Ps.
Tack Helene för att du orkade springa runt med mej hela dan´. Nu har du verkligen gjort dej förtjänt av den där kaffebryggaren : )
                                        D.s

Fluffig men farlig

Hejhopp!


Behöver egentligen vara duktig och göra andra saker men vilken underbar tillflykt det är att "bara" uppdatera bloggen innan jag ger mig på allt annat. Kom ju på att jag glömde ett par saker sist och det vore ju bara lite för tråkigt att faktiskt bara uppdatera det gamla inlägget.


Måste bara nämna något som faktiskt facinerade mig en aning. Medeltidsveckan är ju som sagt slut och nu förväntade man sig att allt skulle lugna ner sig...Istället när jag skulle träffa en väninna så är det ett helt folkdanslag på torget. Jag drar ju genast paralellen till Polenveckan som skulle börja då, dansen var ju alldeles för livfull för att vara Svensk. Hade precis accepterat denna förklaring när jag upptäcker att det står Lettland på deras skylt. En aning fundersam fortsätter jag i alla fall att titta och väninnan dyker upp strax därefter och hon fastnar också ett tag framför föreställningen. Vi lyckas i alla fall slita oss (okay var inte så svårt..) och fortsätter mot öster centrum, på vägen dit går vi förbi ett danskt och ett svensk folkdanslag.. Vi börjar genast att skämta om att nu är det någon ny "Festival"  på gång..he he...

hmm ehm.. jo skratta först som skrattar sist, väl uppe på öster får vi se ett danslag från Wales. Jämte dem står en skylt, texten på den lyder:  " Folkdansfestival Gotland". okey..moving on....

Verkar som om gamla saker alltid kommer tillbaka, satt själv och lyssnade på ABBA idag  och reflekterade över VARFÖR även vissa modegrejor kommer tillbax. Som exempel på detta kan nämnas diadem och tights...FFS!!! det hade jag på mellanstadiet. Nåja kom i alla fall vidare att tänkta på namnsdagar, är det någon mer än jag som anser att den listan skulle behöva en uppdatering? Eller kanske de hoppas att äldre namn ska få ett dramatiskt uppsving? Får jag kanske fresta blivande föräldrar med följande namn:
 
* Botvid                                        
* Bartolomeus                            
*Gottfrid                                       
*Torkel                                         
* Åslög                                        
*Engelbrekt     

*Gunhild
*Eivor
*Ragnhild
*Rigmor
*Gunborg
*Tekla      
                    

Duger någon av dessa? Eller får jag föreslå det gamla goda namnet "Brynolf"? Något jag upptäckt är att det faktiskt finns fler ehm..låt oss kalla det för "annorlunda" namn till pojkar. Jag kan i och försig uppskatta endel av de äldra namnen, men för fasen det finns väl gränser.

Nåja, säkrast att fortsätta innan jag får en skock arga tanter och farbröder efter mej..hi hi..kom igen jag kunde inte låta bli. Men nu ska vi byta..jag lovar...

Jag har i alla fall packat den första lådan nu, säkrast att börja så smått med att packa. Känns lite jobbigt att börja städa i förådet och slänga en massa skräp...för det är en hel drös med papper och annat som jag inte fattar att jag sparat. Vad skulle jag ha alla dessa kassar med mög till? Det jobbiga är att slänga gamla tidningar och sånt som jag egentligen vill spara, men kommer jag ha nån nytta av dem? Eller symboliserar de ett mer sentimentalt värde? Suck...nu är det mycket..

Är förrsten mer eller mindre sönderriven, förövaren råkar vara liten och fluffig.. Den ser inte alls farlig ut och verkar inte ha några vassa kanter. Att den dessutom ser ut som en liten fluffig boll med ben och öron gör ju den inte mer skräckinjagande. Men jag säger er, Ni varnas nu! Den har sylvassa klor och anser att det är lättare att hoppas upp på tex. en stol om man har något mjukt att sätta klorna i...som en fot eller ett ben. Kan man bli arg? Nej...för hela grejen med att vara liten och fluffig fungerar också som någon sorts "arg-dämpare" vilket gör omgivningen helt försvarslös. Ta en titt i en av mina tidigare inlägg så får ni se en bild på förövaren...MAX.


Nej nu får jag nästan sluta att lotsas vara nyttig och faktiskt göra något åt allt som ska fixas.

Ha dé bra!

Välkommen hysterin!

Hej!!!

Dags för en uppdatering igen då..

Jag har nu slutat jobba, om det nu egentligen är någon tröst i sig då jag istället får klassa mig som arbetslös. Däremot skulle man knappast kunna kalla mig det då jag har fullt upp, främst de kommande 2-3 månaderna. Nu är det tänkt att jag ska skriva klart den där nedrans uppsatsen, sen ska jag packa (ska ju flytta i slutet av oktober woohoo..) och samtidigt börja läsa på min distanskurs som är på heltid. Helst ska jag under samma gång ha ett halvtidsjobb eller nåt eftersom jag bara har kvar 21 veckor hos csn. Det är sååå skönt när man kan slappna av...(ana ironin).

Nu är medeltidsveckan också över och staden börjar nli lite lugnare igen, för även om man tjänar pengar på turisterna så ställer de även till med ganska mycket huvudvärk. Köpte tv-bilagan idag i en kiosk och började snacka med ägaren om detta (turister), vi stod en lång stund och pratade om vårt favvo hat/kärleks objekt..det nödvändiga onda..Stockholmare! Han lät mig dessutom slippa köpa aftonbladet utan bara bilagan : ) Han sa att det ger nästan mardrömmar att femtioelva gånger om dagen få höra "Men det kan man ju i Stockholm". Höll bara med och flinade då jag mindes och delade med mig av mina favvo scener från bibblan.  Sambon undrade om jag brukar handla där, men det gör jag inte .. det är bara så att hatkärleken till 08-orna är något som förenar människor.

När jag satt på biblan i förra veckan och inte hade så mycket att göra chattade jag med min brorsa på messenger. Av någon anledning kom vi in på en diskussion om nördighet. Jag anser att alla har en aning nördinghet och att alla har sitt specialområde. Typ om man är datornörd, serietidningsnörd...etc.. Konstigare samtal har jag ju haft men det var ändå spännade att få reda på vilken typ av nördighet man besitter. Min brorsa svarade:


"Fast du är varken spel, dator eller tech nörd. du är ben-nörd med en skvätt av lajv varning och allmän konstighet"

Så det är jag det, antar jag..nu vet ni det!


Katterna mår finfint, nu leker de i alla fall med varandra även om jag tror att den lilla ibland driver den andra katten till vansinne. Men kul är det att titta på, helst när de ser ut att kramas men när man tittar närmre så ser man att de brottas och faktiskt tuggar på varann.

He he..nåja uppdaterar snart igen  bye!!!


Humörets berg ó dalbana

Tjenixen!



Ja då har det gått ett tag sen jag skrev och jag ska därmed uppdatera er om den senaste veckan.

Veckan gick väl ganska snabbt fast det var lite segt på jobbet och på fredagen flög jag upp till Arlanda där sambon hämtade mig. Jag skulle nämligen till hans föräldrars nya ställe för att hjälpa till och sedan gå på fest. Sambons syster fyllde nämligen 30 och de skulle kombinera detta med en inflyttningsfest. Över 70 gäster kom och temat var "Vilda västern". Så jag drog på en korsett. kjol, 1800-tals inspirerade stövlar, pistoler och en cowboyhatt, yeeehaaa! Festen var rolig och jag fick chansen att träffa fler av deras släktingar. Det förkom även lekar, tal och självklart god mat och mumsiga tårtor.

Dagen efter mötte jag och Sambon min väninna i Uppsala och vi gjorde som vanligt...åt. Först var vi på en asiatisk restaurang där vi åt buffé (alltid en god men dålig idé), sedan drack vi kaffe och till sist köpte vi godis som vi skulle äta på bion. Vi var nämligen och såg nya Pirates filmen, tycker den var ganska bra men usch för "cliffhangers".  Fick tyvärr väldigt ont i magen av all mat (tror min stressade lilla mage inte längre gillar stark mat..röd curry aj aj), kände till o med av det dagen efter..wierd. Men kuligt var det i alla fall att träffa sin vän igen, det där får vi göra om ! Fast vi kan ju käka nått annat...

Måndagen var däremot av ett helt annat slag, den började ganska bra men sen blev den väl sisådär. Vi gick upp tidigt för att komma iväg i god tid...he he..jo vi han ju precis till pendeln. Anyway...denna historia inkluderar den lilla kattunge som vi skulle ta med oss hem, så ta en titt på fotot nedan och säg ååååååå...för han är ju hur söt som helst. Vi åkte i alla fall pendel först och vi fick göra ett byte, annars var den delen av resan ganska smidig. Vi kom fram till båtterminalen i god tid och ställde oss i kö för att checka in. Jäklar va turister det är! Höll på att få ryck, de var ju överallt. Väl framme i kassan bad vi om att få byta till Djursalongen eftersom vi tidigare bara bokat vanlig plats (var först inte säkra på om vi skulle ta med kissekatten). Då säger hon "Tyvärr det är fullt, ni får inte gå ombord med katten". Jag som bara blir mer och mer irriterad frågar varför, det är ju en liten katt i en läcksäker bur..kan vi inte sitta jämte djursalongen? Kärringen i luckan fortsätter att trilskas och när vi säger att vi måste med båten kommenterar hon detta med "Ja men då får ni väl resa och lämna katten". Jävla subba! Där ungefär brast det totalt och vi hade en lång och otrevlig diskussion innan jag insåg att hon inte hade befogenhet att göra något. Så jag och sambon gick till en annan kassa och började om hela diskussionen där. Hon var inte lika otrevlig MEN istället för att bara säga på en gång att (vilket den andra också kunde sagt) de inte har befogenhet att ändra något utan att vi skulle gått till Bokningsanvarig...gahhhhhh!!!! Ja i alla fall så satt bokningsansvarig precis jämte så jag började för tredje gången på samma samtal. Tillslut gav han med sig när jag föreslog att vi kunde ställa in katten där och sedan sitta i salongen jämte själva. Oh my God! vilken jäkla möda det var då! Vi gick till och med och satte oss med katten sen och inte tusan var det något problem för det. De bara krånglar i onödan. Jag frågade varför det var så petigt när alla jäkla hundägare går omkring med sina loppcirkusar överallt på båten...jo för "Vi tar inte ansvar för vad de gör när de checkat in..."

Aldrig att jag skulle gett mig där..tror faktiskt till o med att de gav med sig bara för att de insåg detta. Så arg har jag inte varit på länge, ska turisterna göra så att man inte ska få komma tillbaka till den där ön SUCK.

Nu har medeltidsveckan dragit igång dessutom och det är en helt annan cirkus, bävar inför den kommande veckan när jag jobbar själv. De är ju överallt och de är ivägen.. När vi skulle hem idag efter att ha kollat in markanden tog det säkert 5 minuter extra att gå uppför backarna och bara för det missade vi bussen precis (nervösa ryckningar syns i ögat)...jag behöver nog semester.

Den nya lilla kissekatten heter efter ett flertal diskussioner nu: Max, fast jag gillar att kalla honom Mad Max för han är helt knäppig. Tuff som attan också, inte rädd för knappt någonting...men ett riktigt matvrak.


Ha dé supernice allihop, simma lugnt!




Max
 Max