Baka baka massor med kakor...

Hej!!!

Som vanligt är det ett tag sedan jag uppdaterade. Det har ju visserligen inte hänt överdrivet mycket sen sist med något kan man ju alltid knappa in om man vill. Har inte velat hålla på så mycket på sistone dock, har inte fortsatt den därna kursen jag sökte in till. Tänkte att nä inte fanken ska jag stressa nu igen, så jag skippar det för tillfället i alla fall (sen litteratur, tradiga kapitel...ja you know how it goes).
Det mest intressanta jag varit med om är hur en irriterad tant glider in i en affär där jag stod och tittade på kläder (med döskallar på ofcourse) och börjar prata med mig utan att jag först fattar att det är mig hon försöker få respons ifrån. Helfestligt samtal tycker jag men tanten var mer och mer irriterad, ungefär såhär gick det till:

Tant: .....det är bara döskallar på allting nu
Jag: Ja det är på ganska mycket
Tant: Är det mode eller? Jag förstår inte...döskallar....
Jag (lägger på världens leende): Jo det är det väl...men Jag tycker om det!
Tant: Men det är ju DÖDEN på kläderna!!!
Jag: Jo, men .....(avbryts)
Tant: Är det verkligen fint med DÖDEN på kläderna?!! det är ju döden......
Jag: jo men mig passar det : )
Tant: (mumlar någonting och lämnar butiken)
Jag:( Skrattar så jag inte vet var jag ska göra av mig)

Ja så spännande har jag det...annars är det jobb och träning som gäller. Dock det som har tagit mest tid i anspråk på sistone är BAKNING : ) (yey). Svärmorn har fyllt år och skulle bjuda på tårta vid diverse tillfälllen. Så jag har fått vispa och spritsa för glatta livet senaste veckan. Först gjorde jag  bakelser. För att vissa personer inte ska börja tjata om innehållet i bloggen ska jag även tala om vad alla dessa bakverk innehöll ; ) 
Bakelserna  var i grunden en vanlig sockerkaksrulltårta som jag bredde citronfromage i. Jag skar upp cirka tre centimeter tjocka skivor. På och runt dem bredde jag lite citronsmörkräm. Runt dem satte jag ett band av mörkrosa sugarpaste. Ovanpå spritsade jag på grädde med vaniljkräm i. På grädden satte jag sen en gul marsipanros och ett blad av spritsad choklad. Födelsedagsbarnet fick dessutom sitt namn i choklad på sin...Behold!:




Vid nästa tillfälle gjorde jag en tårta med chokladbottnar. Tårtan hade ett lager med grädde och tunnt skivade päronbitar och ett lager med päronmousse. Runt tårtan hade jag vaniljsmörkräm och som dekoration la jag på lila sugerpaste, lila och vita rosor i sugarpaste samt små stjärnor i lila och vit kristyr. Längst ner runt tårtan är det en lila frosting med bl.a. smör och philadelphiaost. :






Den sista tårtan åts upp igår och den skulle tas med till hennes jobb :S Öppet för utomstående att kritisera alltså. Nåja jag gav mig i alla fall på det och tycker faktiskt att den blev rätt fin den också : ). Jag till och med klistrade över egna lappar på på tårtkartongen där det stod ett konditoris namn. Istället skrev jag : "Florsockers" konditori. Nedanför var en bild på två som fikar. Sedan skrev jag dit en egen slogan: "Från första tuggan till sista slicken, vi garanterar sockerkicken!". Jag verkligen betonade för sambon att se till att alla fattade att det var på skoj. Nåja allt verkade i alla fall uppskattas tack o lov ! De tyckte till och med att den var god ; )



Denna tårta hade chokladbottnar. Fyllningarna var vaniljkräm och apelsinfromage. Utanpå är det spritsat med grädde och apelsinsmörkräm. Runt tårtan sitter ett band av marsipan som avslutas med en rosett. Ovanpå är det diverse orange och gröna frukter som är täckta med gelé. Voila!
Så ...det var det. Ikväll ska jag träna naginata annars har jag verkligen inget mer att berätta.

Bye bye!