jo man bor på landet

Tjenixen!

Ja ni, nu har det varit kallt som fanken...HATAR KYLA! Men det är det ingen som bryr sig om. Vädergudarna skruvar ner temperaturen till -17 flera kvällar i rad, varmast på flera dagar var -10. Å inte fanken är man tillräckligt högt upp i landet för att luften ska ha blitt lite torrare..nej då, fukten ska kunna bita en i kinderna (nä ja´ä inte bitter...). På kontoret hade vi bara ett element som vi inte skruvat upp värmen ordentligt på så det var mysiga 12 grader varmt här när jag skulle plugga...myyyysigt. Varma kläder och mängder med varmt kaffe rekomenderas (tja en å annan kaka skadar ju inte heller..). 

Plugget ja, vårterminen (vår my ass!) har ju startat och det är fullt ös som vanligt. Självklart är det två kurser parallelt som går på "halvfart". Eller vad sägs om en kurs i databaser och hemsidor samtidigt som ett projekt om en domän som gruppen ska göra...ska landa på en 40-70 sidor. Men inte ska vi titta på tidigare projekts antal sidor inte då....suck, det är ju för fasen som en uppsats på en 4p kurs. Tur att vi är 5 pers i gruppen som ska skriva tillsammans.  

Anyway...kanske ska berätta lite om fördelarna med att bo på landet? Jo det är ju väldigt tyst och om alla åker iväg på dagen så sitter jag i skogen helt själv framför min dator. Igår förberedde jag mig på att gå ut till kontoret (läs: bryggde kaffe) och tyckte jag hörde en häst..ehm..frusta? Nåja jag tänkte ju bara "nej nu hörde jag fel..jag kan ju inte höra hästarna enda bort till vårt kök, jag inbillar mig bara. Jag är ju förresten själv hemma så det vore ju bara fööör störigt ifall de rymt nu..." (kände igen ljudet eftersom grannens häst hem-hemma alltid rymde..)
Pling! så tändes idé lampan hos ironiguden som tänkte "vilken bra idé!"
Jag tänkte inte mer på det, jag såg ju inget i vilket fall. Så jag tog min termos och gick ut. Precis när jag passerat det ena huset och stod mitt emellan byggena ser jag något i ögonvrån, jag vrider sakta huvet åt vänster....vad står där mitt på plan om inte TRE hästar som rymt från hagen. Jag får lite nervösa ryckningar i ena ögonvrån (tänk Scrat..) och springer sen och knackar på ...men ingen svarar. Inte heller är sambons syster hemma...damn! Så jag försöker ringa till dem för att få några heta tips om hur jag ska göra, jag hade ju dessutom datalabb om 20 min så det var liksom lite stressigt. Först var det ingen som svarade men sen fick jag tag på B.

Jag: "är jag själv hemma?"

B: "ja för tillfället"

Jag: "oki bara undrar för det står ett par hästar lösa på gården"

B: "Det var ju inte bra...vilken är det?"

Jag: "Det är TRE"

B: "ajdå..."
etc..
-
-
Jag skulle visst försöka locka dem med en hink foder till en inhägnad...."ja jag försöker" sa jag efter en stunds diskuterande. Så jag sprang in till mitt för att hämta min reservplan (morötter..) och sedan hinken med foder. Jag gick fram så jag stod kanske 20 m från hästarna, visste ju inte ifall man behövde gå enda fram. Där ropade jag "hästarna" och så skakade jag på hinken så att de kunde höra fodret...jo det var smart...Hästarna blev skitglada och satte full fart mot mig "hoppas de kan stanna" tänkte jag och sträckte ut hinken framför mig..självklart försökte alla äta ur hinken samtidigt. Fick fäkta dem ifrån mig med hjälp av morötterna, knuffas gjorde de minsann. Nåja..pust suck och stön men de följde faktiskt med mig ner så efter lite strixande så kunde jag faktiskt låsa grinden..yes!!! Sen var det bara till att springa till datorn, hade nog 5 min till godo..wow.

Nu orkar jag inte skriva mer

hej då!


Blandad kompott

Yo!

Ja nu var det ett bra tag sedan jag skrev i min blogg men vem tusan orkar skiva under julen? Då ska man lata sig och äta godis! Hände därmed inte så mycket över ju...eller ja det kanske det gjorde men jag orkar ändå inte ens sammanfatta allt mer än såhär: Lata sig - äta gott - träffa familjen - mysa hemma - klippning - ännu mer god mat - Julpynta - massor med paket - pang pang på nyår - mer mat! - hemresa.....  Klart det kanske skulle kunna vara lite utförligare men jag hoppar över det nu.

Nu sedan jag kommit hem igen har det bara varit plugg plugg plugg, suck denna kursen har verkligen gått på helfart hela tiden. Min sambo fyllde 25 år så vi hade lite kalas för honom, trevligt med ännu mer god mat och onyttigheter. I lördags hade han dessutom fest med gamla vänner så då ökade kalori intaget ytterligare....undertecknad bakade till exempel princesstårta. Tror dock vi brände en hel del kalorier på dansmattan, vi hade tävling och finalisten fick möta bossen....sambon : )

Appropå godsaker fick jag en hel del finchoklad när jag flyttade ifrån ön, vi har sparat dem ganska länge (riktig choklad håller forever...mums) nu var det bara ett par bitar kvar. Vi förvarade dem ovanpå ett skåp för att de skulle vara utom räckhåll för lekfulla katter och inte råka mosas under något annat....oookeeey allt är frid och fröjd kan man ju tro. Nej då! Fast det har ni väl redan förstått? Såhär va det....sambon upptäckte till sin fasa (tror jag...jag tycker det borde vara "till sin fasa" i alla fall...) att något hade gnagat på finchokladen! Vi har ju visserligen hört att det springer ett par möss i väggarna men det är ju en gammal kåk och vi har inte stött på någon inomhus. Nu hade någon musjäkel alltså kommit in och valt att gnaga på chokladen! Innan har vi ställt ett par fällor (just in case) med lite ost i för att se om de är och springer bakom vasken, men inte fanken har de rört osten inte! Nej då, riktig fin choklad för säkert 20-30 spänn det är det som lockar fram de små kräken. Så vad gör min sambo? Jo han tycker att chokladen ändå är förstörd (visserligen sant..) och sätter en fälla på skåpet med finchoklad som bete.....det är ju så man kan gråta.

MEN hämnden är som sagt ljuv och den lilla chokladätande musen föll för sin egen last och blev mosad i fällan pga av sitt choklabegär Mwahahahahaha!!! synd att de små kräken ska vara så söta bara...oh well...det kom jag över på ett par sekunder. Säga vad man vill om den lilla tjuven men bra smak hade den i alla fall ; )

Nu sitter jag här och gör fem saker samtidigt (dricker kaffe, skriver blogg, läser artiklar, surfar runt och kollar sammanfattningar...å lite till). Det går ju sådär med alltihop när man envisas med att göra det på en gång. Nu är det nog dags att avsluta, titta in igen snart! Jag ska inte dröja lika länge nästa gång med uppdateringen.

see yah!