Distansträff på flera sätt

Tjenixen!

I början på veckan hade vi en distansträff i Uppsala, det var under måndagen och tisdagen och jag hoppades att träffa flera från min utbildning. Vi blev totalt 5 stycken, det var till en början en besvikelse, man vill ju se sina kursare "live" istället för bara genok webkameran. Nu sådär i efterhand har jag förståelse för att det var så få som dök upp, skolan hade ju inte direkt svimmat av ansträngning när de satte ihop schemat för dessa dagar. Först sa de nämligen att det skulle vara en träff, sedan ångrade de sig och ställde in den...efter lite tjat från vissa av oss så blev den tillslut av men var inte obligatorisk. Vi mer eller mindre tvingade oss på dem....så engagemanget från deras sida var väl hyfsat kallt...som vanligt....Jo det är väl så att de tycker det är lite kul att vi vill dit men å andra sidan känner man sig inte så välkommen när de inte riktigt orkar med att planera några aktiviteter för oss och när det nu var så få som dök upp...ja då känner de väl ännumer att det inte är värt att försöka varken bjuda in oss eller hitta på nåt kul. Under måndagen hade vi förmiddan fri för att kunna planera in handledarträffar och på eftermiddan var vi på studiebesök på konserveringsenheten på Carolina rediviva. Tisdag förmidda hade vi inplanerad praktikrapportsgenomgång, eftermiddan var fri för de som behövde ha handledningen då....kom igen...om vi nu är så få kunde de väl fixat så alla hade handledning samma dag och lagt in någon ytterligare aktivitet istället?

Nåja vi roade oss själva, jag hade i alla fall ganska kul och jag är än så länge nöjd med min handledare. Det verkar däremot vara ganska stor skillnad på engagemanget på handledarna. Studoebesöket i hade första dagen var intressant och det var roligt att höra hur alla hade upplevt sin praktik. På eftermiddagen som vi fick fri gick vi först och åt lunch..länge...sedan drog jag med Bettan till kårhuset för jag ade nämligen läst att de skulle bjuda på fika mellan klockan 14 och 16...man kan ju inte missa en sådan chans! Jag hade i alla fall aldrig varit där förut och som distansare sliter man ju inte direkt på deras resurser. Så då var det dags att göra det tyckte jag : ) Vi fikade och nästan snackade sönder en tjej som inledde ett samtal med oss, hon jobbade för kåren och blev väl lite intresserad av vår situation så att säga...sen att hon säkert inte brydde sig sååå mycket om den som hon fick veta..ja det är en annan femma. Vi var nog ganska nöjda ändå, Bettan och jag.  

Den andra typen av distansträff jag utsatts för ; ) är av den sorten som involverar hästar. Det var kurs/relaxhelg här på gården så det kom ett gäng hästfolk som skulle rida, lyssna på föreläsning och ja..ha kul, vi startade bastun till dem och fixade en massa gott käk. Jag kokade ärtsoppa och bakade kakor, det är egentligen ganska kul att fixa med dessa helger (kurser) men jag är en aning stressade just nu (jo..kom med nåt nytt tycker ni....) så jag hade lite svårt att ha kul själv. Jäkla schemafolk på skolan som tycker att vi ska börja skriva uppsats samtidigt som en annan kurs drar igång paralellt! Informationsförmedling ur ett användarperspektiv eller va fanken kursen heter, skulle kunna va hur intressant som helst om de inte lagt den nu så man bara vill ha den ur världen. Innan jul ska vi ha skrivit inledningdelen till uppsatsen plus gjort den induviduella uppgiften i den andra kursen...gruppuppgiften ska inte vara klar förren i januari så vi har ju hela julen på oss :P

Något annat? ja det är det säkert men jag orkar inte skriva mer nu ikväll blir det "left-over night" det finns en hel del rester efter denna helg som väntas på att ätas upp. Tror nästan jag ska baka en paj baraför ..ja att jag kan : ) och det är gott!

ha dé kuligt!

Ps. Svaret på förra inläggets gåta kan säkert variera men enligt mina uppgifter så tar det 8 ingengörer 10 minuter att laga en kaffeautomat...det är säkert jag har vittnen till just en sådan händelse : )
                                                                                                                                                     Ds.
 


swooosch!

yo!

Sist jag försökte skriva hoppade möget ur när jag skulle publicera så jag hoppas det går bättre denna gången, man orkar liksom inte skriva samma inlägg flera gånger sååååå spännande liv har man faktiskt inte.

Egentligen har jag inte så mycket att säga, tänkte bara att det vr bäst att höra av sig innan folk börjar tjata ; )
Det är vintrigt och jäkligt men vinterdäcken är i alla fall på, ingen nyhet för er vana läsare att jag inte direkt är förtjust i vinter och kyla...någon som har lust att bjussa mig på en solresa?..nej?..inte någon?....

Jag har haft praktik i 5 veckor, fasen va skönt det var att få göra något annat än att bara sitta framför datorn. Praktiken var riktigt bra, hade gärna haft lite längre men det lär de väl inte utöka, vi måste ju ha tid att filosofera över en massa teorier och annat ski..jag menar annat...lärorikt..grej? Nåja jag får i alla fall fortsätta att komma tillbaka till det biblioteket under våren....(mwahahahahahaha!!!!).

Dagens ironigud händelse: Vi har haft problem med köksvasken ett bra tag, vattnet har vägrat att rinna ner så vi har haft svårt att diska, det har blivit "camping style" med två baljor. Nu har B fixat en tillfällig lösning, det kräver nämligen att man gräver ett stort hål i marken för att lösa det permanent. Vi hann inte diska så mycket igår så vad tror ni har hänt tidigt imorse??? JO vattenpumpen eller vad fasen det nu va bestämde sig för att inte leva mer (nån rostig del i den..) så nu har vi inget vatten! MEN om vi hade haft det så går det att hälla ut i vasken... gahhhh!!! :P
Idag har jag förövrigt varit hos frissören som i alla fall tvättade håret på mig samtidigt, däremot klippte hon det alldeles för kort i nacken..halledá jag ville ha det kortare men inte sååå kort. Nåja det växer i alla fall ut igen..på med mössan!

Här kommer en liten avrundande gåta: Hur många ingengörer krävs för att laga en kaffeautomat?

tänk på den ett tag ;)

Ha dé!!!