Blodkorv eller sprängdeg?

Hallau!

Nu är jag bra trött! Men med tanke på att jag för tillfället kör på 200% så kanske det inte är så konstigt. Kan ju börja med att berätta att jag fått jobb i sommar, ska jobba som trafikassistent på Arlanda..tror det kan bli riktigt kuligt : )
Utbildningen till detta har nu satt igång, den går på heltid under "teori perioden" och sedan 75% under praktik och sommarjobb. Ha då i åtanke att jag faktiskt pluggar annat också på heltid så kanske ni får en förståelse för att jag är en aning trött så här i slutet på veckan. I söndags gjorde jag dessutom valet att börja rida igen..smart när träningsvärken sätter in samma vecka som utbildningen börjar. Ridningen ja...den gick faktiskt ganska bra, förutom när min häst fick lite spel och började galoppera, stigbyglarna hoppade ur och nästan jag också men höll mig kvar på hästfanken det gjorde jag. Har väl inte riktigt fått hästarnas respekt ännu om man säger så men skam den som ger sig som det brukar heta. Jag vill också påminna mina kära läsare om att detta knappast är några ridskolehästar utan grymma tävingshästar som är vana vid att springa 8-16 mil när det krävs....greate... Kan ju erkänna att jag gick lika bredbent och coolt som en riktig cowboy de två första dagarna efter.

Anyway..för att återgå till överskriften på detta eminenta inlägg... Är bara tvungen att ta upp det eftersom jag tyckte att det lät så roligt när jag hörde (ja det va en sen eftermidda så bare that in mind..). I min "nya" skola får vi ju lära oss en hel del om bagage och ja..det mesta runtikring på en flyplats, men det är bagaget jag tänkte nämna. Det är nämligen så att bagaget går igenom ett flertal röntgenapparater på väg från incheckningen, de första är automatiska och den sista är bemannad...nå..nu är det så att ibland när folk reser vill de ju ta med sig mat från det landet de kommer, detta stoppar de oftast i sitt incheckade bagage. Nu är det så, har jag fått höra, att blodkorv (och visst andra sorters korv också.. ibland även ost...) har samma densitet som sprängdeg och ser alltså ut så i röntgenapparaterna. Detta medför att detta bagaget kan skickas vidare enda till den bemannade röntgenapparaten där man får avgöra om det är något farligt eller inte, ser man inte vilket öppnas väskan tillsammans med väskans ägare som får visa innehållet ...*asg*.

Då så, nu lite snabbt innan jag ska käka lite midda ska jag faktiskt lista de där fem knäppgrejerna om mig själv som jag blev utmanad att skriva. Alltså: Fem knäppa saker om migsjälv, för mer info eller fler konstigheter en människa kan ha...läs Trixters blogg ; )

1. Jag har en ovana att hålla på att pilla med fingrarna hela tiden, kan helt enkelt inte vara still..men jobbar på det...

2. Jag pratar väldigt mycket..ibland kanske för mycket och mina ibland något ironiska skämt kan till och från totalt missuppfattas...självklart bara av helt humorbefriade personer...men missförstådd är väl ett bra ord...

3. Jag har fobi mot kryp, fast allra värst är fobin mot spindlar HATAR DEM! Vad är det knäppa i detta tänker ni...Det är mycket bättre nu men speciellt när jag gick på högstadiet var jag en aning nogrann när det gällde att kolla runt i rummet efter de små odjuren innan jag kunde sova...typ kolla bakom sängen, lyfta på kudden och kolla på taket. Där kan tilläggas att det var trätak och det fanns säkert hundra mörka fläckar..MEN jag kunde se så fort det var en fläck som inte skulle vara där.

4. Jag har en vilja att vara i tid när jag ska någonstans och ändå är jag ganska mycket en tidsoptimist. Är inte en sån som vill vara 30 minuter före alla andra baraför att vara säker, men avskyr att komma försent och kan bli riktigt irriterad på folk som får mig att komma försent eller tvingar mig att vänta.

5. ja va fanken ska jag skriva här...hmmm..tja vi kan väl ta min fantastiska dialekt! Den är någon rolig blandning av blekingska och nåt uppländskt..aktigt.. Detta gör att jag har en blekingedialekt men att jag rullar R:en på tungan eller helt enkelt väljer att inte uttala dem alls ifall det blir jobbigt. Det är det ju visserligen fler dialekter som gör. Till och med antidialekten stockholmska har sådana drag. Till exempel kan vi ju ta det mest pinsamma..varför inte? Så vi tar ordet "Kort"...de flesta tror jag förvränger R:et lite men det hörs ändå...stockholmarna väljer att göra om det till ett nytt ord genom att uttala det "Kótt" med en liten snärt på slutet (och nåt jäkla tch ljud som jag aldrig fattat mig på)....när jag däremot gör samma sak..ja då ställer dialekten till det och mitt uttal ligger närmre ordet "kåt" (ursäkta språkbruket men känsliga personer bör veta vida detta laget att denna blogg är helt fel för dem...). Pinsamt ibland ja..men jag har ju inte vett att skämmas så det gör inte så mycket.



Hejsvejs i cyberspace!


Anti-skrynkelkräm

Tjabba tjena hallå

Oj oj, nu går det visst bara utför...När jag fyllde 25 fick jag reklam om tidningen Hennes, de tyckte det var dags att jag började premurera på den. Inte så farligt kanske kan tyckas med det var ändå ett slag för att "nu är man minsann lika nära 30 som 20". Trixter kan säkert också intyga att detta är en smådramatisk upplevelse ; ) Nu har det bara blivit värre...inte har jag hunnit fylla 26 förren det damp ner ett paket i brevlådan, jag hade visst vunnit lite crémer från L´orial. Istället för att skicka neutrala priser, så som hårgelé eller spray, väljer de att skicka Anti-wrinkel produkter.... sluta skratta... Nu vet jag inte var jag ska göra av dem, visst jag kanske skulle kunna använda nån dagcréme eller så för hur bra tror ni att de funkar? Har ni sett reklamen om Niveas DNAge? Försök att hinna läsa vad den lilla stjärnan ( *) betyder...jo först att det bara gäller yttre faktorer (så som väder och vind) och den andra talar om att de testat detta på 76 kvinnor...wow seriösa forskare... verkligen. Nåja back on track.. det tar ändå emot att använda nåt som det står Anti-wrinkel på. Så var ska jag göra av det? Jag menar hur frågar man någon om de vill ha crémen? Ska jag kanske gå fram till min svärmor  och fråga om hon känner sig lite skrynklig och vill testa lite produkter jag fått? Nej skulle inte tro det, hon råkar dessutom inte vara i nåt större behov av dem. Har en känsla av att de produkterna aldrig kommer längre än kartongen de ligger i, om inte hmm... en ond plan håller på att bildas...one second please...done!

Har haft en väldigt intressant diskussion med min sambo förresten. Jag berättade min fascination för honom om att allt som är mjukt blir hårt och tvärt om.... Ja jag skulle kunna göra detta till ett supersnuskigt inlägg men hela diskussionen handlade faktiskt om varför mjukt bröd (t.ex) blir hårt när det blir gammalt och varför hårda grejor så som pepparkakor istället blir mjuka. Min sambo förstörde hela mitt resonemang genom att snusförnuftigt förklara att det hade med luftfuktigheten att göra. Det torra absorberar fukt och det mjuka dunstar det från...ja ja ja det var väl jäkligt intressant men VARFÖR? Det stör mig faktiskt...måste det hårda bli mjukt..irriterande ; ) och hur funkar det med något som är hårt utanpå men mjukt innuti eller tvärt om? Går detta att googla fram? Vad är det som händer när man bakar något?  Woj woj vilka stora frågor jag ställer, nästan i klass med hönan och ägget eller universums uppkomst.

suck..låt oss tala om vädret istället...gillar det fortfarande inte. Visst nu har det varit plusgrader i flera dagar men snön ligger envist kvar, det bildas dessutom glashala (varför säger man glashalt när det gäller is, när det gäller allt annat säger man ju att det är halt som is..wierd) ytor över hela gården att det hade varit lättare att åka skridskor över skiten. Skit ja...mockade stallet igår woo hoo men jag intalar mig själv att jag kommer bli stark av att lyfta skit och promenera med hundar...spräck inte min lilla bubbla av optimism nu, klänger fast vid den.

Var inne på en sida med svenska nyheter..på engelska, såg där ett bra inlägg vid väderrapporten: "There is no bad weather, just bad clothes," say the Swedes. Here's the forecast for everyone else...

Får väl se hur det blir med vädret imorrn, då ska jag in till stockholm och träffa bitchen FIKA och gå på stan : )




bye bye!