that´s easy mmmmkay

flip flip!

Nu börjar det bli sådär rörigt igen men som vanligt håller jag fast vid någon konstlad optimism som säger mig att det fixar sig nog..nån gång.

Det är fortfarande snö..i mängder och det lär inte minska på ett tag, men å andra sidan bor jag ju i norrland (alla kanske inte håller med om detta men enligt min definition, å jag är från blekinge, så är allt ovanför småland =  norrland).  Var inne i uppsala ett par gånger nyligen, främst för att fixa med litteratur och titta på männiksor...kom igen jag ser inte så mycket folk nu för tiden! Första gången åkte jag in med B och mötte upp G för att käka lite lunch innan alla tog hand om sitt. De föreslog en buffé med husmanskost och nämde något om typ "kyrkans hus"...visste inte vad de menade men tänkte att det går väl bra så länge de har käk. När vi kom fram insåg jag att det är det stora röda huset som det står "Svenska kyrkan" på med stora bokstäver. Min första tanke var "undrar om de släpper in små hedningar, så som mig själv, och förväntar de sig kollekt istället för dricks?" . Men maten var helt ok i alla fall och det var inte sån anstormning som det brukar vara på lunchrestauranger, så fine...men jag går nog inte in själv....

Mitt andra besök fick ett liknande inslag utan att jag tänkte på det. Innan jag skulle åka bussen hem så bestämde jag mig för att ta en fika, så jag bara tog det närmsta cafét, vill ju ändå testa så många som möjligt. Väl inne ser jag att det heter "Gospel cafét" oh well ..bara de har kaffe så jag gick upp till serveringen. Jo då det var också lite småreligiöst...stället ägs visst av pingstkyrkan. Dock var de några kronor billigare än flera andra caféer så jag köpte det jag skulle ha och fikade. Sänkte visserligen medelåldern med några år men det var ett trevligt ställe. För att motverka några eventuella misstankar om att jag skulle helt plötsligt inta en mer positiv inställning till religiösa sammanhang så vill jag bara påpeka att vi faktiskt döpt vårt hus till Midgård. På bilden längst ner i detta inlägg syns även vårt fågelbord "Mini Midgård" (som ni kan se står det i svart text under taknocken på huset) sött va ; )

Har sett lite på vm men det har inte blivit så mycket, som tur är har det inte blivit någon os-flashback. En liten reflektion har jag gjort dock...visst låter österrikiska roligt. Det är som om det är tyska språkets motsvarighet till norska, nåja det var väl hela reflektionen.

Har kanske mer att säga men kommer inte ihåg allt nu och för att vara ärlig så orkar jag inte riktigt bry mig mer idag. So have fun!


// florsocker






MiniMidgård

På promenad med Florsocker

Hola!

Vovvarna har varit ute på promenad med mig ett par gånger nu...och ja, det är det bästa sättet att beskriva det för att säga att det är Jag som promenerat med hundarna...är en lögn. Sambon tycker att jag kanske borde bli promenerad lite oftare, jag behöver visst röra mer på mig enligt honom, sitter liksom framför datorn hela dagarna och pluggar. Personligen tycker jag att det låter som motion vilket jag till stor del föraktar, men det ska visst va bra för en att röra på sig...vet inte....det låter farligt. Jag "surfar" ju en stor del av tiden räcker inte det? Varför heter det surfa på nätet förresten? Vem fanken surfar på ett nät? Inte ens spindlar, till å med dem surfar på vatten när den sköljs bort av regnet (mwahahahaha!). Suck det är bara måndag och min humornivå ligger redan lägre än vanligt, kan ju vara på grund av att jag är totalt UTTRÅKAD!

Fick i alla fall lite variation på vardagen i fredags, då mötte jag upp sambon i uppsala och så gick vi och käkade indiskt och sen gick vi på bio. Såg "Smoking aces", som till min förvåning inte handlade riktigt om det det stod att den skulle göra...oh well close enough...men den var ändå konstig och jag har inte bestämt mig riktigt än ifall jag tyckte att den var ok eller kass. Något jag däremot tycker var uruselt var startfältet i första deltävlingen i melodifestivalen....oh my god! Ska inte titta på de andra deltävlingarna utan vänta till finalen...klarar inte av ett gäng så usla artister en gång till. Mitt hatobjekt för denna gång var tjejen i brudklänning och vad tusan hette han...typ pigeon? De påstod att de inte sjöng falskt men shit de kunde ju inte hålla en ton...det skulle visst låta så i den musikstilen. Nix, inte den musikstil jag tänker på i alla fall, det ska vara lite hest och ljust men nog fanken kan de i alla fall sjunga. 

Har haft en mängd konstiga låtar på huvet på sistone, sitter och lyssnar på allt från soundtracket till south park filmen till alice cooper. Ja till min stora förvåning har jag upptäckt att Alice Cooper har gjort några hyfsade låtar. Till och från får jag den gamla klassikern "Poison" på huvet, efter det kanske det kommer en låt från south park tätt följt av Edwin starrs "War"....flippigt värre. Måste dock säga att SP har en hel del roliga låtar...min vrickade humor kanske? Eller vad sägs om introt till "I´m super" som sjungs av big gay Al, en deprimerande text men en munter låt..(que?):

"Bombs are flying, people are dying,  children are crying, politicians are lying too..cancer is killing, texacos billing..The hole world has gone to hell but how are YOU? ...I´m Super thanks for asking!...."

Måste nog skaffa mig fler intressen...

bye bye