Miss Doolittle

Hej!!!

Nu är det bara några dagar på jobbet innan jag ska vara ledig några dagar, ska bli supernice att få åka iväg en sväng...jag ska bland annat till LEGOLAND igen : )

Men som sagt, lite till får jag jobba innan dess och jag får jobba ett par månader efter det också. Kör nästan varje dag till jobbet, det blir en del mil, typ 15-16 mil om dagen. På morgonen är det extra spännande att köra, fast nu har det i alla fall hunnit bli ljust när man kör...även om man börjar 04:00...  Ni vet det där spelet som de har på nöjesparker, det där där man ska slå ner huvuden (eller vad det är...) med en klubba när de poppar upp ur hålen? Jag tror ni fattar vad jag menar...anyway, att köra bil i gryningen är precis så...fast tvärt om. Det poppar upp alla möjliga djur på vägen, allt från rådjur till grävlingar...grejen är den att till skilnad från på nöjesparken så vinner man om man missar.

Nu är det så att folk här har haft för sig att vara iväg med jämna mellanrum och lämna ansvaret av gården på bland annat lilla mej. Det är inte så farligt som det låter, nu börjar man ju få in klämmen på det hela också, men i lördags var jag helt själv att ta hand om två hästar, två hundar, två ankor och totalt 6 katter (inkl. mina egna alltså..). Det skulle matas, rastas och släppas in/ut ur hagen... old mcdonald had a farm....
Idag hade jag samma procedur (minus hundarna som är hos några andra dock är vi uppe i tre hästar nu...)..men sambon kommer snart hem från stan och om ett par dagar börjar resten dimpa hem igen.

Det har dessutom blivit tillskott på gården : ) kattungar!!! tre stycken är det, jättesöta som inte ens har öppnad ögonen än. Ska bli kul att leka med dem i sommar. 

I midsommar jobbar jag men jag å sambon ska käka lite sill och fira lite ändå. tror jag ska göra smörgåstårta på lördag. Hmm...kanske man borde plocka lite smultron och göra nån bakelse..woj nu blev jag hungrig, kanske man skulle gå och planera lite midda....eller baka nåt...

Ha dé gött!

ooooohhh lost in space....

.........oooooohhh we´ve been lost for days.. 


Inser att jag inte uppdaterat bloggen på evigheter men det är svårt att beskriva kaos helst när man befinner sig mitt i den. Jag har i princip bara jobbat och pluggat, för er som minns ett tidigare inlägg så har jag jobbat 75% och pluggat 100%..en spännande ekvation som hur man än vrider och vänder på den inte riktigt går ihop. Hur som helst har jag nu "bara" jobbet kvar över resten av sommaren, pluggeriet har jag sommarlov från fram till hösten (woohoo).

Jobbet ja..det har ju varit lite spännande..med strejker och allt men överlag så tycker jag att det har gått ganska bra, förutom igår när jag hade ett tiotimmars pass och var på dåligt humör redan efter 2h pga en massa tjafs. Det är ett hyfsat omväxlande jobb och så har man aldrig riktigt tid att känna efter ifall man egentligen har tråkigt. Skiften gör sommaren lite svåtplanerad men har lyckats byta bort några dagar i juni för att få lite semester i alla fall :) *längtar*

Den 31:a var det redovisning och därmed även avslutning av mina kurser. Vi skulle träffas i Uppsala för att göra redosisningarna där tillsammans med sin grupp. Det var bara vissa grupper som skulle redovisa pga begränsad tid...dock var min grupp hela tiden övertygade om att vi inte skulle slippa...och det gjorde vi inte heller. Nåja, jag åkte in och hade gott om tid att ta mig dit, jag mötte upp min grupp vid stationen och började gå (alla verkade för övrigt tro att jag skulle hitta dit vi skulle och blev en aning besvikna när jag erkände att jag inte varit där sen vi alla var där sist...i höstas...). Vi visste att det skulle vara sal X och förutsatte att det var den salen vi var i sist...så vi knatade dit  och började gå runt och leta...vi frågade folk på vägen men ingen var säker på var det var. Tillsist när tiden började tryta gjorde vi det vi skulle gjort från början...nämligen fråga i receptionen. Det visade sig självklart att vi var i fel byggnad och det var bara att sätta av mot gamla universitetet istället. jag vill betona att vi inte var sist där men det var bra nära, en medlem ur gruppen satt där helt själv och undrade var fanken vi blivit av...kom igen vi dök ju faktiskt upp tillslut ; )
 
Mycket fika och snurriga redovisngar var det men dagen gick faktiskt ganska bra och jag hade i alla fall riktigt roligt mellan varven. På kvällen var i alla fall ute och åt gott och hade fortsatt roligt (hmm..ja 5 pers eftersom det var ganska dålig uppslutning...), finemang avslutning på terminen tycker jag :)  

Annars då..ja jag fyllde ju faktiskt år igår...grattis till mej nu är man ytterligare 1 år äldre. Sambon hade bokat in lite grejer (som han inte talade om...) under dagen så vi åkte iväg på förmiddan. Det visade sig att vi skulle till Naturhistoriska och gå på Cosmonova :) Vi såg två filmer där och jag hann dessutom gå och hälsa på min gamla vän Urvalen (kan inte ens skriva det utan att skratta..). Vi hann med att äta lunch där också, riktigt nice dag, till och med solig. När vi kom hem dekorerade jag tårtan sen hade svärföräldrarna grillat så vi åt ute på altanen där vi även käkade tårta sedan..myspys med sommarkänsla. En riktigt trevlig dag var det, man behöver sånna ibland, för att klara av alla andra.

Ska försöka skriva lite oftare I promise! Det är så jäkla jobbigt att sammanfatta...och för den delen komma ihåg, vad man har haft för sig. Helst när man bara blir äldre och äldre ; )

Ha det supernice allihop!


ps. glöm inte att kolla in:
http://labben.abm.uu.se/bdis_bg4ht06/drinkbiblioteket/index.php
                                                                                                                                                                    ds.