Teneriffa

Hola!

Har varit en vecka på Teneriffa och värmt upp mig lite, tur det för ingen sommar var det och när vi kom hem var det ännu mer höst än när vi åkte. Färgglada träd i all ära men är det bara jag som stör mig på att de ändrar färg för att de håller på att vissna bort forever? Inga mer gröna blad förren till våren...suck längtar redan, va skönt att ha varit i värmen..

Vi åkte på eftermiddan och flygningen tog ca 6 timmar, så första dagen var bara till att resa. Köpte förresten en helflummig bok på flygplatsen för att ha något på  att roa mig med på resan ner...läs recentionen av den längre ner :)
Vi var alltså framme ganska sent första dagen så det var egentligen från dag nummer två som man kunde börja relaxa på riktigt. Vi började med att promenixa runt i området (Fanabé) och titta oss omkring, vi åt lunch senare och hade det riktigt lugnt, innan vi gick ut igen och jag utmande sambon i minigolf...det ehm..måste varit nåt fel på banan eller ja just det..min klubba för sambon vann...helt mysko. Anyway..på kvällen åt vi i alla fall en nice midda på hotellets finare restaurang "Fino" ..ja verkligen ett fantasifullt namn. Jag åt tonfisk med grönsaker och rostad vitlök...riktit gott men jag måsteerkänna en sak som jag knappt vågade tänka för mig själv när jag satt i restaurangen ...alla finsmakare sluta läsa nu!..................Jag kom nämligen fram till att jag tycker bättre om tonfisk på burk än färsk stekt tonfisk.ehm..kotlett? Det var en väldigt lärorik afton för jag fick också veta att det lilla extra bestick jag fick som liknade en förkrymt tårtspade i själva verket var en fisk-kniv, där ser man he he vad folk kommer på massa kul.

Dagarna rullade på i lugn takt vi hade först tänkt en massa utflykter och så men vi hade ju bara en vecka och ville ta det lugn. Dessutom var den turen jag ville åka på inte den veckan..går bara varannan vecka under lågsäsong...blää. Så sammanfattningsvis kan man väl säga att vi promenerade, gick på marknad, solade och badade. Vi åkte på en utflykt och det var ett "Delfinsafari", vi såg tyvärr bara ryggen av två stycken men vi såg desto fler små valar : ) det var kul det där. Vi har prutat utav bara den, vad man än skulle köpa så skulle man pruta...utom inne på netto. Hade väldigt svårt för endel påfrestande försäljare som verkligen försökte pressa en och stressa för att försöka få en att köpa deras grejer...då gick vi bara, sånna vill man inte handla av!  Detsamma gällde vid restauranger, de som var trevliga gick vi kanske tillbaka till, de som svor när vi inte ville äta där såg oss aldrig igen. Vi hann i alla fall hitta en favvoresaurang, en liten asiatisk som hade supernice erbjudanden. Till exempel åt vi där för 22euro (tillsammans!) då var det en fyra eller fem-rätters meny där en flaska vin ingick..dä ni.
Ssista dagen softade vi men gick även ut på promenad bland butiker...men då passade vi även på att spendera några timmar vid poolen i solen och med...gissa vad?...en Pina colada i en handen : ) peeeeerfect : )

Nåja, suck..vad är en bal på slottet? Ville inte resa hem men jag får väl tänka tillbaka på sol och värme nu under vårt inte lika fantastiska nordiska vinterklimat. Dags att börja sitta inne och läsa böcker igen, här kommer mitt lilla boktips:

Jag kan ju börja med att säga att jag inte bestämt mig för om jag gillar boken eller inte. Antingen är det ett mästerverk eller bara den lustigaste bok jag läst hittils. Boken heter "Glennkill" och är skriven av en författare som heter Leonie Swann, tror orginalet är på tyska... Anyway, det som fångade min blick var att under bokens huvudtitel står det en fårdeckare ...vad tusan tänkte jag och plockade upp boken, på framsidan fanns även just ett får. Jo ser ni boken handlar nämligen om en flock får i byn Glennkill och när deras Herde blir brutalt mördat bestämmer de sig för att de måste hitta mördaren. "Miss Maple" det klokaste fåret i hela Glennkill leder dem i jakten på Herdens mördare (fniss..låter som Agatha christies "Miss Marple"). I boken får (ha ha Får ehm..) man följa jakten utifrån fårens synvinkel vilket gör boken både mycket underhållande och samtidigt lite knepig, ibland är den väl inte jättespännande men samtidigt måste man bara läsa klart den och den är helt klart riktigt rolig. Fåren förstår ju inte sig på människorna och vilken är den där gud de pratar om? Vilken är mördaren?! Här följer mitt favvo citat ur boken:

"-'Den där "Gud" tycker jag verkar ganska misstänkt', sa Mopple. 'Han har tydligen redan flera människor på sitt samvete.....' "


See yah next time!

Moln av idéer...

Hej!

Nu är det snart uppsatsdags igen, å jag längtar såååå... :P  Vi ska skicka in "Moln av idéer" på uppsatsämne snart och jag vet knappt vad jag är intresserad av. Att handledningstillfällena verkar vara få och att de verkar totalt ignorera distansarnas önskemål gör en inte muntrare över det. VI (som läser på distans) har till och med pängterat att vi gärna åker till uppsala i höst, vi fick höra att det i alla fall kommer vara en träff i november....nu verkar det som om de skiter i det och lägger allt på våren iställer..och by the way..första handledningstillfället är i november och uppsatsen ska vara klar i början på maj...greate...20p...enkelt...

Igår satt jag och funderade på dumma uttryck, ni vet i stil med :"man ska inte ropa hej förrän man är över ån" och kom och tänka på att de lite nyare inte är mycket bättre. Gick igenom sånna som har med hur snabbt folk uppfattar saker och ting (för att uttrycka mig snällt...) och kom på de är ganska roliga. Här nedan följer några förslag på sådana uttryck:

  • Hissen går inte enda upp (en klassiker)
  • Lampan är tänd men ingen är hemma (också klassisk men fortfarande bra)
  • Han har inte alla getter i hagen (ny för mig, men tänk på att den är lite finurlig då man faktiskt kan byta ut djuret till något mer passande efter personen...typ "Alla fiskarna finns inte i dammen").
  • Han har inte alla nissar vakna (kan användas året runt men passar extra bra till jul)
  • Alla kopparna finns inte i skåpet (nej det kan ju va jobbit...för då står de säkert och väntar på att diskas)
  • Potatisen är inte riktigt kokt (går också att göra varianter av...)
  • Skruven är inte riktigt åtdragen (kan kombineras med "en skruv lös" och "skruven sitter inte fast")
  • Boskapet är på grönbete (kan liknas med uttrycket om nissarna)
  • Han är inte det vassaste verktyget i skjulet (Finns även vassaste kniven i lådan)
  • Han har inte rensat allt ogräs i rabatten (..suck mer trädgård)
  • Han har inte lagat hålet i staketet (...hmm..)
  • Det var inte en full portion på tallriken (nu blev jag hungrig...)
  • Tomaterna är inte riktigt mogna ( kan ersättas med vilken frukt/grönsak som helst )

Kom gärna med fler förslag, detta var ju roligt ju : ) Min  favvo ursäkt för att ha gjort nåt lite ..korkat..måste ändå vara ett uttryck jag hörde för några år sedan  och som jag fortfarande tycker är kul:

Jag är inte dum,  jag har bara otur när jag tänker   


He he ja det var nog alles för denna gång bye!


 


Höst igen...same procedure as every year...

Yo!

Höst igen och  nu är man registrerad på en kurs (eller ja det är ju ett program), litteratur är beställd (som skapar tomrum i plånboken) och cermonin med att införskaffa nytt block och penna är avklarad. Mitt sommarvikariat på Arlanda har gått ut men jag ska fortsätta jobba på timmar, vilket förhoppningsvis i alla fall täcker vissa kostnader. Vädret är grått och det har pissregnat hel förmiddan...jäkla skit...hösten är verkligen här, i alla fall i den landsänden jag bor i.

Vi har införskaffat en bil, billig men charmig...än så länge kallar jag den "Ännu äldre Bettan", måste komma på nåt bra namn, förslag någon? Den har haft lite krux för sig men det mesta verkar gå att fixa...det bara tar lite tid. Mitt största irretationsmoment med den för tillfället är att den vägrar accelerera ordentligt. På motorvägen är det ganska störigt..."Ännu äldre Bettan" har nämligen lite problem med uppförsbackar. Eftersom den inte jag accelerera snabbt tappar den istället farten och jag blir omkörd. MEN hämnden är ljuv! Jag bara inväntar nästa nedförsbacke och då går det undan Mwahahahahahaha!!! 

I lördags var jag i Stockholm och shoppade med Bitchen, skönt att drälla runt gå i butiker och fika : ) även om detta kan liknas vid någon form av motion anser jag detta ont förtal och vill påpeka att vi minsann bara åt onyttiga saker. Köpte inte så mycket ändå när jag var där, men jag investerade i ett par gummistövelskor med döskallar och en teburk med ...ja...döskallar : )  helnöjd med dem. 

Sommaren har till största delen bestått av jobb, men jag hann med Sala silvergruva och kolla in domkyrkan medan mina föräldrar var här och hälsade på. Har varit endel på bio också...för vem har velat vara ute denna "sommaren"? När det var fint så jobbade jag, ska faktiskt åka på lite semester, behöver  sol, bad och drinkar...nu gäller det bara att planera in det...

Här kommer för övrigt mina betyg på sommarens biofimer (som mest kan en film få 5 st.  L ):

  • Spider man 3                       LLL
  • Pirates of the caribbean     LLLL
  • Oceans thirteen                   LLL -
  • Die hard 4                             LL
  • Harry Potter...                       LLL
  • Simpsons filmen                LLL
  • Shrek den tredje                 LLLL


Det var allt för den här gången...have fun!