Gó morron yxskaft

Guten tag!

Ja nu är glöggen silad och ska bara stå några dagar till att klarna, sen ni! Mums..den är klar lagom till 1:a advent, timing is everything..

Suck mitt huvud börjar bli gröt av alla html koder, xml, xsl och dtd! gahhhh välkommen till förkortningarnas förlovade land (datorvärlden)! Detta i samband med att jag ska lära mig katalogiseringsregler gör att man inte alltid är på g, helst inte när man inte har fått en ordentlig fika på länge, men på lördag så!
Så här ser mitt begär ut i xml kod:

<Fika>
<Begär>
<kaffe>Måste ha!</kaffe>
<kaka>choklad</kaka>
<tid>totalt minst fyra timmar</tid>
<sällskap>vänner</sällskap>
</begär>
<Plan>
<dag>Lördag</dag>
<caféer>minst två</caféer>
<intag>Både matfika och fika</intag>
<plats>uppsala</plats>
<uppdrag>Stoppa abstinens</uppdrag>
</Plan>
</Fika> 

Det hjälper ju inte att man måste gå upp tidigt heller! Suck idag gick jag upp lite efter 05:00 för att skjutsa sambon till sin samåkning. Väl i bilen upptäcker vi att bensinen nästan är slut. *'''%#¤%¤¤"¤&% sa jag ska jag verkligen behöva tanka så dags på dagen! Nåja jag körde honom dit och sedan började jag tanka bilskrället. När jag nästan var klar kommer sambon springande i full fart.....den som han åker med hade räknat fel på dagarna vilket betydde att sambon skulle behöva köra själv. Ja ha tänkte jag, inte en chans att jag går 4 km själv hem i mörkret, nåja sambon förslog faktiskt att vi skulle köra hem igen och lämna av mig och sedan skulle han ta bilen. Hoppas ni förstår vad detta innebär..Jo att jag gick upp HELT I ONÖDAN! Att jag dessutom var tvungen att tanka bilen var visserligen lite bra eftersom sambon troligen inte klarat sig till jobbet på det som var kvar...men ändå! Väl tillbaka stannade jag vid infarten så vi kunde byta plats, sen var det bara till att gå de sista 100 metrarna till huset med endast mitt lilla blåa lyse på nyckelringen. Ni kanske har räknat ut att jag var klarvaken när jag kom hem? Svårt att sova och sedan upp igen för att ha möte med min grupp för att diskutera katalogiseringsregler. Kände att just då kunde jag knappt brytt mig mindre, men man får ju hjälpas åt. har sedan försökt lyssna på en föreläsning om ämnesrepresentation, säger "försökt" för den vägrar visa mig de sista 20 minutrarna. Suck..han som räknade fel på dagarna ligger pyrt till...I just want to take his big dum dummie head and ........

Nu ska jag snart stänga ner, ska nog åka och handla lite grejor...typ mjölk

Vill också bara inflika att det där med stickning har inte gått så bra, inte för att jag inte vet hur man gör eller så utan för att garnet tog slut....och nu hittar jag inte mer. Gissa varför ....kom igen gissa! Jo anledningen till att jag inte kan sticka klart är för att det garnet jag använder kommer från en fransk fabrik....Som har brunnit ner!

IRONI


hej då

05:00 - vem, vad, när, hu?

Halloj!

Nu händer det grejer (förutom allt plugg så händer det andra saker också..så det så..). Har till exempel varit i Heby och ätit gratis lunch på ett café (en sådandär "hej och välkommen till kommunen" kupong). Var även inne i en tygaffär där som hade massor med grejer så lilla jag fick för mig att köpa julgardiner, men lilla jag läste fel på meter priset och voila! så är de gardinerna de dyraste jag ägt och jag måste dessutom sy kanter och en spets själv (dock inte förvånad..bara fattig). köpte även ett par stickor och lite garn, men nog talat om det...anyway.. 

Kan ju börja med det som varit mindre kuligt. Var även i väg till uppsala för snart en vecka sedan, skulle handla på willys och införskaffa lite andra grejor. Ett tjusigt nyckelskåp till exempel, mycket mer hann vi inte med eftersom vi ställde bilen i ett parkeringshus och det var lite dyrt. Men jag hann i alla fall med att lämna in ett par arbetsansökningar på ett par caféer, behöver nämligen ett extrajobb. Det är här det mindre kuliga kommer in. Allt var frid och fröjd tills jag kom till ett café som heter "café cappucino". Jag gick in och väntade på att få snacka med någon (det var mycket folk)..och väntade och väntade...när jag väl lyckades haffa någon så sa hon till den som var ansvarig. Ändå kom det inte nån så efter mycket om och men lyckades jag vinka mig till henne...hon tittade bara upp på mig och sa "ja visst ja, du..".  Hon säger att tjänsterna inte är tillsatta och frågar om jag jobbat på café tidigare. Ja säger jag, och så försöker jag berätta om rindi cafét. Så fort hon hör ordet student hån ler hon lite och säger "nej då är jag inte intresserad, det har jag dålig erfarenhet av" sedan vänder hon sig om för att gå. Jag frågar såklart varför , då undrar hon om jag jobbat på resturang. Nej det har jag inte, men jag förklarar att Rindi cafét drivs som ett vanligt café. Varpå hon återigen ler och säger "nej det är inte samma sak". Jag kommer inte ihåg allt som sades men hon var grymt oförskämd! Ville inte lyssna, jag fick inte beskriva det café jag jobbat på. Och vaddå dålig erfarenhet? Ska tanten dömma mig efter några andra studenter? Vad sägs om att låta mig provjobba då om hon inte vet...fan va arg jag blev. Men jag bestämde mig för att vara hur trevlig som helst  baraför hon va så dryg. Jag undrar förrsten vad skillnaden skulle vara? Rindi håller sig till de hygien regler som finns, till exempel håret uppsat och användning av plasthandskar. Så vad är den stora skillnaden? Jag har varit på många caféer och sett dem in action, jag hittar inga stora skillnader. Eller ja jag har hittat 2:


1. Rindi cafét gör inga cappucino

2. Rindi cafét bakar ALLT själv


Grrrrrr...hade mått bättre om jag skällt ut henne..men men. Så summan av kardemumman är:

Fika inte på Café Cappucino i Uppsala, det finns mysigare ställen : )

moving on...

I helgen som gick ordnades det en kurs i distansritt här på gården. Det kom hit en mängd med folk och deras hästar. Familjen (ehm..lät det precis som en sekt?) ville ha lite hjälp med att ordna allt så moi sattes på kökstjänst. Jag har under en helg: bakat äpplepaj, silvia kaka, kola pinnar, kladdkaka och maränger, samt lagat kycklingpaj, nachos och ärtsoppa...till 20 pers. Hade egen catering i helgen med andra ord, lämnade knappt köket på tre dagar. Klart..marängerna va mitt eget fel eftersom jag förslog det när det blev äggvita över, det passar ju bra till glass... Det gick i alla fall bra, jag fick beröm och tack för maten, även i utvärderingen av helgen de gjorde sen (puhhh..), tja det var visserligen någon som anklagade mig för viktuppgång..men men. Vågar knappt erkänna det men fanken va sugen jag blev på att rida, har tagit upp det en gång innan men jag tror jag ska tjata lite om det. Lite nervig dock, har inte ridigt på 12-13 år (nej jag är inte gammal).

appropå sekt...det finns grymt mycket frikyrkor här uppe i trakterna. Tror att bara i lilla Heby finns Frälsningsarmén, citykyrkan och en "vanlig" kyrka med bara nån hundra meters avstång. Det finns säkert fler. Wow..här passar man ju in, vi har ställt oss lite på tvären och bestämt oss för att kalla vårt lilla hus för Midgård. He he ..feels good to be a heathen : ) kanske man borde starta en egen kult..hmmm..


Suck är riktigt tröööött. Sambon har fått ett tillfälligt jobb som varar typ fram till jul och han börjar klockan 06:00 på morgonen! Eftersom det tar en stund att åka dit också så stiger han upp ungefär tjugo i fem. SEN stiger lilla jag upp kl 05:00 för att skjutsa honom till hans samåkning cirkus 4km bort. Yey! Så jag går alltså upp vid fem, kommer tillbax till min säng igen vid halv sex, sen tar det nån timme innan jag kan somna för av nån anledning blir jag klarvaken av att köra bil. Sen när jag lyckats sova lite går jag upp och försöker plugga..det går jättebra (host*). Igår morse upptäckte jag mig själv med att sitta och sjunga en anastasia låt som jag inte vet vad heter och bara kan en mening på...varför? Sen var var tvungen att bromsa för ett gäng rådjur som hoppa över vägen innan jag fortsatte att köra resten av sträckan mitt ut i ingenstans.

Nu behöver jag fika! god damn it fika! Malinca bäst för dig att du möter upp mig i uppsala snart för jag måste fika! så kanske jag klarar Trixters trackaserier ett tag till ("mmm nu dricker jag kaffe och äter kaka"). Planera in en heldag, vi ska hinna med minst 2 tvåtimmarsfika så det så!

Behöver nog energi..man kanske skulle ta och äta något, det var ju bara 5 timmar sen sist.

Bye bye!


att synas eller inte synas...

Hallau everyone!

Har inte hänt så fruktansvärt mycket sen sist förutom att jag försöker komma ifatt med allt jag ligger back med samtidigt som jag fortfarande inte har packat upp alla kartongerna..gahh!

Anyway, det mest actionfyllda på flera dagar (förutom att åka in till uppsala med buss utan att veta var jag skulle hoppa av, varken när jag åkte dit eller dän..) hände igår när jag skulle vara med i ett avsnitt av deal or no deal. Hade blivit anmäld av farsan att vara med i ett avsnitt och försöka mig på att tävla. Vi åkte in till stockholm för att ta deras buss ut till inspelningen och mötte också upp malinca på stationen. Passade på att gå ppå toa där och enda anledningen till att jag nämner detta är för att jag inte höll på att ta mig ut därifrån igen eftersom jag inte hittade utgången...nej fråga inte..

Jag har ju skrivit på ett sådant där kontrakt som säger allt jag inte har rätt till att säga och allt bolaget har rätt att göra. Men ni kanske i alla fall kan skymta mig någonstans i publiken under säsongsfinalen om två veckor. Inspelningen var riktigt rolig att vara på och det verkar som om de flesta i det gänget som jobbar där har både speciell och rolig humor : ) Lite jobbigt dock att jag inte hann äta något mitt på dagen eftersom jag stod i toa kö under den rasten vi hade (jo jag ska sluta prata om toaletter nu...). Ja ja jag fick ju mat när jag kom hem igen i alla fall (och använda en riktig toalett..okey jag kunde inte sluta prata om det..oh well). Såg förresten på igårkvälls avsnitt av deal or no deal medans vi åt, hmm...den stackarn hade verkligen otur med sina väskor.

Börjar bli lite hungrig nu, kanske ska passa på att baka en liten äpplepaj innan middan så man har lite gottis till fikat senare. Det är ju farsdag idag (grattis farsan!) så vi kan ju bjuda sambons pappa i alla fall på lite paj..för den delen blev jag jättesugen på paj nu mmmmm paj.


Vi hörs! bye bye!